Благодарност или вълшебство


Благодарност е чувство на уважение към някого или нещо; на признание на заслугата му за сторено добро, помощ или за добре извършено нещо; признателност.


Благодарността е много мощен инструмент


Който можем да използваме в нашия живот. Съгласно Законът за Привличането, на който е подчинена енергията в нашата Вселена подобните неща се привличат. Ако се чувстваме благодарни за хубавата работа, която имаме; за добрите приятели; за партньора, с който толкова много се обичаме и разбираме; за децата, които ни радват, то според закона ще си привлечем още ситуации, за които да чувстваме благодарност.

  • Ако сега си мислите:
  • Да, ама работата ми не е толкова хубава.
  • Добре. Но имате работа, нали? Изкарвате пари.
  • Ама те са малко.
  • Какво бихте предпочели малко или нищо?
  • Ами, аз имам само един приятел.
  • Добре, благодарете за него и ще имате повече.
  • Аз не се разбирам много с партньора и той ме дразни доста.
  • Това е нормално. Все пак сте различни хора, но фокусирайки се върху нещата, за който се разбирате и върху положителните качества на партньора си привличате повече от тях. И нещата ще се променят.


Предполагам разбрахте идеята ми. Няма нужда да разглеждам всички случаи поотделно.
И не забравяйте, че обратното важи със същата сила.


За да си помрачим живота можем да се оплакваме, да се ядосваме, да сме тъжни, депресирани и т.н.


Всичко зависи от нас. Законът ни дава това, което излъчваме. Излъчваме болка и тъга – получаваме ги. Излъчваме радост и щастие – получаваме ги. Не можем да се сърдим на друг или да обвиняваме някой извън нас за ситуации, които се случват в нашия живот. Отговорността е твоя. И това е прекрасно, защото ти ставаш създател на своята реалност. Възползвай се от знанието и твори мечтаният от теб живот. Такъв, какъвто го искаш. Без ограничения, страхове. Не забравяй излъчваш страх – получаваш същото. И не се сърди, радвай се.


Това е много голяма привилегия, която ни е дадена – да имаме личен избор.


Ако си мислиш, че в момента животът ти е в задънена улица и не ти върви в нищо, чудесно. Възползвай се от вълшебството на благодарността. Започни да благодариш за всичко, което се сетиш. И колкото и да е трудно положението, повярвай ми,


Винаги има за какво да сме благодарни и да благодарим.


Можеш да започнеш от това, че си жив; че можеш да управляваш тялото си; че имаш очи, с които да виждаш красотата на природата; че всичко около нас е толкова красиво и гениално. Свикнали сме да приемаме за даденост технологиите и удобствата, с които разполагаме сега. Не ги ценим. Ако има авария и няколко часа няма вода, как се чувствате?


А замисляте ли се, че преди 100 години не са имали вода в домовете си, а са ходили до извора в центъра на селото и са носили вода на ръце. Как са прали, миели съдове, как са се къпали?


Ами за тока – огнището, свещите и хората са били щастливи и благодарни за тях.


Пътищата не са били асфалтирани и всичко е било в прах. Жените са ходили с дълги поли, а мъжете с дълги потури. Какво означава това? Че често се цапат и перат. На ръка.


Било е развито земеделието и за да оцелеят хората са обработвали земята си почти всеки ден. И то не лек физически труд. А какво правим ние сега? Ходим на фитнес и си мислим, че сме силни, можещи и дисциплинирани.


Ценим ли всичко това, което имаме? Благодарим ли си ?


Не се сърдете. Да, живеем в 21 век и това е факт. Нормално е да се развиваме и напредваме. Опитвам се само да ви дам малко по-различна гледна точка, за да разберете, че винаги може да намерите повод за благодарност.


Отначало, за да ви стане навик ще е необходимо да си припомняте всеки ден, даже да си го запишете и четете „За какво съм благодарен в момента?“ Може да пишете на цветни листчета и


да ги пускате в голям буркан, така след като виждате как листчетата нарастват ще се чувствате по-уверени в себе си и ще си напомняте по-често да пускате в буркана. Може да включите даже половинката и децата.


Добър вариант е сутрин при събуждане още в леглото и вечер преди заспиване да си казвате по 10 благодарности всеки ден. Дори и отначало те да са еднакви. Това ще ви помогне да виждате все повече поводи за благодарност и в последствие всеки ден, те ще са различни. Споделяйте със семейството си нещата, за които са благодарни и така ще помогнете и на тях с времето да повярват, и започнат да прилагат Закона за привличането.


А какво по-хубаво от това най-близките ви хора да са ваши съмишленици.


В заключение искам да ви призова да използвате благодарността и да създадете вълшебство в живота си. Има хора, при който изживените травми са много дълбоки и изпитват много често тъжи и негативни мисли. Много е трудно сами да се справите с тях, защото те създават много силен и мощен вортекс, който не позволява трайното задържане на положителни мисли в ума ви. Може да се справите и сами, но отнема доста време. Ако желаете да ми се доверите, за да ускорим процеса и в съзнанието ви да доминират позитивни мисли и чувства и съответно да предизвиквате и такива събития ще се радвам да се свържете с мен.


Намерете силата в себе си и позволете на чудесата да навлязат в живота ви.


Дори и при негативна ситуация, благодарете. Животът е мъдър и винаги има защо. И го правете не за другите, а за себе си. Вие заслужавате благодарност и вълшебство. И това е напълно възможно. Нима няма хора, които са го постигнали? Нима това е отредено само на богоизбрани? Не, просто работете със себе си, бъдете съзнателни и ще осъществите живот, за който дори не сте и мечтали. При нужда от помощ, аз съм насреща.

Translate »