Интервю с Цвети

Отзив за Матаронът за Теглото - Енергийна трансформация с Елена Калинова

Днешната ни среща е специално с Цвети, която е участник в маратона за енергийна трансформация на проблеми с теглото. Тези маратони са изключително специални и насочени към работа с подсъзнателни блокажи, Травми, страхове, убеждения за да може да хармонизираме енергийната си система, да разчистим пътя си занапред и с лекота да започват да ни се случват нещата. Работим на много дълбоко ниво и се получават качествени резултати, които са на налице.
Така че, Цвети мила, заповядай да споделиш как беше преди маратона; на какъв етап от живота си; какви казуси срещна в живота си преди да влезеш в програмата. Маратона е свързан с теглото, но ние разбираме вече че много от причините, които ни носят излишните килограми всъщност са емоционални травми и страхове в съвсем друга област. Те просто се материализират в нашите килограми .
Заповядай мила
Цвети .
-Здравейте, аз съм Цвети и съм на 46 години. Как се чувствах преди маратона? Първо нещата тръгнаха на физическо ниво със здравословни проблеми и така пътя ме отведе към групи хора, които се занимават точно с това. Неведоми са пътищата Божии, за което съм много щастлива. Щастлива съм и че срещнах Елена – един прекрасен човек, страхотен. Аз много я обичам.
Значи като става въпрос за килограмите значи преди да започна маратона и на физическо ниво с килограмите винаги имаше една повторяемост, в която качвам едни килограми, а понякога и много повече. Като под много повече понякога съм стигнала до 20-и качени килограми без да имам променен начин на живот нито като количество храна нито като липса на примерно по-малка физическа активност.

Не, по никакъв начин променен начин на живот, но килограмите ми се качваха. В следващ момент аз започнах да свалям. Имаше моменти, в които аз съм сваляла по 15 килограма за месец и половина от нищото. От нищото. Пак никаква промяна. И така – качване, сваляне, качване, сваляне и имам едни 7 килограма, които колкото и да кача, колкото и да сваля тези седем килограма просто стоят. А и тогава започнаха ето тези срещи с различни хора и тогава започнах да разбивам, че нещата не само до храната; не са само до физическата активност, а са много по-дълбоки. И се убедих, че е така.

Цвети кажи сега като навлезе в маратона без да знаеш за какво става въпрос. Какви са тези практики, какво е това чудо. Как ти се отразиха? Какви осъзнавания получи? Трудно ли ти беше? И изобщо как преминаха за теб медитациите, неврографиката, енергийния баланс? Заповядай да споделиш.
-Ами значи, това искам да го кажа за хората, които имат някакъв скептицизъм. При мен го имаше същото. Бях много скептично настроена, имаше едни съмнения в мен „Боже, вярно ли е?“, „Боже възможно ли е?“ Дали ще се получи, дали няма. Възможно ли е да е поредната сламка, за която се хващам? Нали, отчаяна съм и се хващам, за да ми се получат нещата, които искам. Това беше в началото. Както и смея да кажа, че съм правила и лична сесия с Лени, за което много й благодаря. Преди която аз се чувствах страшно изплашена. Много ме беше страх. Много ме беше страх от това, което ще открия за себе си – колко ли страшно и черно ще бъде.

И другият силен страх в мен е, че допускаш един друг човек на едно такова дълбоко място, където дори сам те е страх да влезеш. Повярвайте ми, загърбете тези страхове. След личната сесия и по време на маратона аз се чувствам невероятно. Значи като килограми за съжаление нямам шанс в момента да се измеря като килограми както съм, но по обиколки спрямо дрехите виждам, че съм намалила спрямо обиколки. Като килограми, не знам, но пък смея да кажа, че вътрешната ми трансформация е много голяма.

Даже минах един период, в който бях болна и странното бе, че беше засегнат белия ми дроб – кашлици и т.н. Което както научих е свързано с неизказани неща, с нетърпимост, които съм имала. Явно съм се отървала от тях. Аз много бързо се възстанових.
Примерно мога да кажа за техниката за неврографика. В началото усещах страшна трудност. Насилвах себе си, за да го правя. Първите две, които направих на сила, страшно съпротивление, досада, изнервеност. Но третата…
Не знам как се случва хора, но мога да кажа, че третата я направих толкова спокойна, толкова сигурна, толкова леко. Незнам трансформациите се случват. Повярвайте, всичко се случва само трябва да дадем шанс.
В личен план какво мога да кажа? Усетих, че примерно имаше едни предишни ситуации, които много ме дразнеха и се повтаряха нон стоп. А откакто съм в този маратон 1-во се случват много рядко. Ако преди са се случвали 3 пъти седмично, сега дали се случва веднъж на 3 седмици не знам, може би веднъж в месеца. Но усещам разликата, по който сега ги приемам нещата. Преди ме изнервяха, аз плачех. Имала съм часове нощно време, в които съм премисляла диалози какво мога да кажа, как ще отреагирам. Как бих искала да изкажа всичко онова, което ме боли, което ме наранява. За тази несправедливост, която съм чувствала.

Че съм се чувствала жертва и така. Часове наред нощно време не съм успявала да спя и съм преработвала отново, и отново, и отново. Сега вече като ми се случи, аз бях като трето лице. Не изпитах абсолютно никакви чувства, все едно стоях отстрани и гледах все едно се случва на някой друг без да изпитвам някаква емоция, за което съм много благодарна. И интересното е, че в последния път, в който ми се случи това едва ли не като проба дали наистина нещата при мен са се получили, дали съм ги трансформирала и когато останах безучастна към тази ситуация, от тогава не ми се е случвало пак. Не са ме пробвали. Вселената не ме е изпробвала как реагирам, за което съм много щастлива.
И още нещо искам да споделя. Както ви казах в началото аз бях скептична и си задавах хиляди въпроси и хиляди съмнения дали наистина се случва, дали е възможно. Сега, тези въпроси вече ги няма. Този страх го няма. Аз просто съм се доверила. И се чувствам така сякаш някаква много голяма сила, която знае на къде ме води ме е хванала за ръчичка и ме води. И просто съм на 100% убедена, че нещата се случват. Не знам как, но съм сигурна, че се случват.


-Браво, Цвети. Ти такава промяна. На всичко отгоре сияеш. Искаш да ми кажеш, че докато си рисуваш неврографика и си слушаш медитация през този период си свалила обиколки, подобрил ти се е сънят, настроението, енергията ти се е повишила драстично? Живееш с усмивка, с по-голяма лекота? Тези съпротивления, които си имала с това заболяване това е било някаква вътрешна борба между твоите убеждения. Между новото ти стъпване в лекотата и си ги освободила без да ходиш на фитнес, без нещо там да спазваш? Само докато си слушаш медитации и си рисуваш на листчето и си пишеш и директно в живота си получаваш такива реални и физически резултати. Отношения преработваш и ето това е повече от щастие за теб и за мен.
-Даже сега съм настръхнала като говоря за всичко това. Не може да се види, но наистина съм настръхнала. Аз не знам как се получава, не мога да си го обясня, но нещата се случват. И да, смея да твърдя преди имах по-голяма физическа активност. В смисъл преди да дойда тук (Цвети в момента е в ….) аз след работа изминавах по 8-10 километра. В момента аз ги имам, но за целия ден и смея да твърдя, че аз всеки ден спя след обяд. В пълен покой съм, никакви физически упражнения не правя, нищо.
Специален начин на хранене, не. Тук се храня с това, което ми дадат. В смисъл, че не мога да избирам с какво да се храня. И смея да твърдя, че се храня предимно въглехидрати и мазнини. Предимно въглехидрати и мазнини. Протеинът ми е много малък, което е пълен ужас и въпреки всичко аз съм свалила от обиколката без да имам повече физическа активност, почивам повече и се храня вредно.
-И се харесваш в огледалото.
-Супер съм си, приела съм моите недостатъци, които виждам, че те се трансформират вече. Започват да получават формите, които аз искам. И то без да правя нищо, то просто ми се случва.

-Браво Цвети, браво. Това е и защото ти така съвестно си изпълняваш нещата. Правиш практиките, правиш домашните. Искаш, знаеш, че е твоя отговорност за теб. Няма кой вместо теб да го направи, да го преработи и именно за това говорим, за тази уникална енергийна трансформация, която разбира се не изключва физически действия. Дори напротив. Когато съчетаем с домашни, с някакви допълнителни неща ще имаме пълноценен резултат. И ние го имаме дори и правейки практиките и процеса и какво задържаме в тези излишни килограми и обиколки.

Там стоят убеждения, там стои вина в отношенията, неразбирателства, гняв. Всичко това се записва в информацията в нашите клетки и нашето подсъзнание, и то отговаря на това, което носим в себе си като убеждения и прави тялото ни по този начин, за да ни защити от нещо. И трупаме мазнини, за да имаме защита. Т.е. когато се освободим от тези блокажи и за това работим на подсъзнателно ниво, (което е най-дълбокото ефективно ниво, което можем да си позволим). От там нататък отпадат и други неща – неприятни случки и отношения дори, повече се приемаме и се харесваме в огледалото, повече енергия имаме и какво по-хубаво от това?
-На хората сигурно това ще им е интересно, защото това ще се случи. Ще има моменти, в които ще искаш да помързелуваш. Ще има моменти, в които ще искаш да отлагаш. При мен също се е случвало. Сега ти можеш да обясниш точно защо. Аз мога да кажа от моя си опит без да си го обяснявам. Точно в този момент аз си казвам „Добре, ок. Ти живя 46 години така, на теб не ти харесваше и за това ти почувства неистово желание да направиш промяна. Виждаш, че започва да се случва, доволна си от резултата и в следващия момент казваш, ами това ще го отложа, ами точно сега не ми се прави. Да де, ама ако не ми се прави, то няма да стане.

И точно това много ме мотивира“.
Наистина явно, наистина трябва да разберем, че ние сме отговорни за всичко. За абсолютно всичко. Никой за нищо не ние е отговорен и всичко е в нашите ръце. Наистина се иска постоянство. Да, промените стават бавно, трябва да сме търпеливи, ама то пък толкова години сме търпели нещо, което не харесваме, защо сега да не потърпим, за да получим нещата, които харесваме, които искаме, за които мечтаем, които сънуваме. Какво по-красиво от това.

Е, да, мъничко усилие, но пък хубавото е, че ако в началото едни неща са ни се стрували много трудни и не съм искала да ги правя със желание, т.е. налагала съм волята си, за да направя това, което се изисква. Трудно ми е било, защото са били нетипични. Нещо ново е. Но след време като го правиш пак и пак, и пак, и пак то става толкова лесно като онова старото, което си правил.


-Точно това исках да наблегна, е че ние реално, тъй като виждаме проблемите в нашия живот и искаме да ги отработим е нужно да преминем през тях. Много хора минаваме през болката, през това съпротивление, през отлагането. Защото, ако има някаква травма в нашия живот и ние сме опитали да я забравим, да я заметем под килима сякаш не съществува, тя е там, работи и с времето натрупва още и още подобни усещания и ситуации, които създават реални проблеми и здравословни и всякакви други в нашия живот. Така, че процесът наистина е сериозен и дълбок, и е некомфортно, и е болезнено, и плачем, и кой каквото там преживява може да сподели, и усещаме болки в тялото.

Дори по време на медитациите, на практиките може да ни боли глава, да сме изнервени, да се потим, да ни се плаче. Това означава просто, че това, което е в нас, излиза на повърхността и го освобождаваме. Именно за това е важно да продължим, да направим практиката толкова пъти, докато нямаме вече негативни усещания. Това означава, че сме освободили тази травма, този страх от нашия живот и просто сме като преродени.

Да, трудно е да се мине през процеса. Дори и аз имах такъв момент като физическо заболяване. Получавам страшни болки и цяла нощ не мога да заспя, ако не си изчистя тази програма, защото за втори път ми се получава, че излиза някаква програма, която сега на момента трябва да бъде изчистена, иначе не мога да заспя. Не може да ме отпусне този стомах, превивам се от болка цяла нощ. Страшни болки. До 2 часа сутринта няма заспиване. И се хващам, и си преработвам тази програма с един от методите. След това буквално ме отпуска, успокоявам се и заспивам. Иначе няма.

Така, че всеки преминава през различни усещания, но нека това не ви плаши. И без това го носим в себе си, и без това ни пречи и сме се видели в чудо от всякакви проблеми. Защо да не си позволим да го освободим.
Това е като все едно представете си една къща, в която са трупани вещи с години, трупани от десетилетия. Тръгваме да изчистваме и излизат всякакви неща. Не е приятно, мръсно е, гадно е, стари работи, обаче какво е удовлетворението след като е изчистено, след като е освежено, след като сме пуснали светлината, обновено, съвсем друга енергия. По същия начин е и нашата енергийна система, която е директно свързана с нашето тяло. Което пък е абсолютен индикатор какво се случва с нашите емоции и вярвания; това, което сме наследили от родовата линия; това, което носим от минал живот; това, което сме придобили от този живот. Това е съвкупност от толкова много, така, че е време да започнем да се освобождаваме, ако не искаме да затъваме повече и повече.

И разбира се, който и да усети някакви затруднения, с които не може сам да се справи, винаги може да пожелае една лична сесия, за която аз приканвам хората. Всеки се чуди какво е това, що е това, но само, който го премине може да разбере. Няма как Цвети предполагам ще се съгласиш, няма как да се обясни с думи. Това ефективно преработване на енергийно ниво, което имаме после, дори и индикация от тялото, че сме сменили програмата.

И усещането след процеса, така, че винаги може да се продължи когато стигнем в някаква задънена улица. В група сме за подкрепа, за да продължим нататък всички на съвсем друго ниво.
И така. Благодаря ти много, Цвети. Какво да ти пожелая? Продължавай напред, виждаш, че като се грижиш за себе си ти се чувстваш по-добре, около теб се случват по-хубави неща и виждаш, че всичко е в твоите ръце. Така, че продължавай. Цвети продължаваме заедно да си освобождаваме негативните неща и да правим място за новото и за хубавото.
Много ти благодаря за доверието. За това, че въпреки че не знаеш логически как стоят нещата, ти започна да ги правиш. Важното е, че те работят.

И това е едно време и пространство, които забързаният човек с проблеми може да си позволи като награда и подарък, в което ние изключваме нашето логическо мислене, свързваме се с нашата автентична същност. И там сме просто себе си, преработваме себе си и излизаме на следващия ден в нашия живот едни по-добри версии на себе си и виждаме, че към нас идват и по-хубави неща. Животът ни отговаря по различен начин, просто да наблюдаваме какво ни се случва и какво ни казват хората и ще забележим тази трансформация около нас.
-Аз също искам да ти благодаря за това, че те познавам; за това, че ми даде шанса да мога да тръгна по пътя на промяната; за това, че ме държиш за ръчичка в момент, в който съм слаба и вървиш с мен по този път. Ще продължаваме да вървим още заедно, няма да се пускам. Имам още нужда от теб, имам още какво да искам.
-Имаме още много за работа. Аз постоянно имам нови идеи.
-Благодаря ти за твоята позитивност, за твоето търпение, за твоя професионализъм и за твоята всеотдайност, защото аз се чувствам прекрасно във всеки един момент, в който аз имам нужда от теб и ти си до мен. Достатъчно е само да ти напиша и ти веднага отговаряш. Извинявам се, защото понякога ние не се съобразяваме с това, че ти имаш личен живот.
-Аз отговарям при първа възможност. За мен е удоволствие, стига да имам възможност и да не съм в движение.
-Като едни страхливи деца, които имаме нужда от помощ и търси мама. Мамо, помагай…тук имам това. Благодаря ти, чудесна си, прекрасна си. Продължавай все така. Пожелавам ти много успехи и всичко онова, което поискаш да ти се случва с лекота. И не ни оставяй.
-Благодаря Цвети, разбира се, с удоволствие. Ще се радвам и още повече хора да вървим напред заедно. И аз съм била така. И аз съм имала нужда от много подкрепа през годините. Така, че се радвам, че мога да бъда от полза на хората, така както аз съм получавала много помощ и подкрепа, когато съм имала нужда. И с удоволствие имам нови идеи една след друга да продължаваме напред, защото за щастие ни чака много хубава работа и аз много обичам така да действаме. Така, че, до скоро Цвети и на теб да ти се сбъдват едно след друго желанията и да трансформираш така живота си, че да е животът на мечтите ти.
-Ще бъде.
-Поставила си новото начало, така, че продължавай напред Цвети, продължаваме заедно. И така. Благодаря и до скоро Цвети. Последвай ме в фейсбук.

Свържи се с мен . Възползвайте се от безплатните ми медитаци тук.

Translate »