Животът е прекрасен

Животът е прекрасен. Толкова силно и дълбоко вярвам в това твърдение, че, се чувствам тъжна, когато някой човек каже „Ами, какво да направя, такъв е животът“ опитвайки да се примири с нещата, които не му харесват. Точно тогава ми идва да раздрусам хората, за да се събудят и да им извикам, че не…

Животът не е такъв. Животът е такъв, какъвто сам си го направиш.

Но прекалено много сме свикнали да ни се казва какво и как да правим и сме забравили какво е да правим нещата такива, каквито ни харесват. Много добре сте запознати с ежедневната рутина – ставане сутрин, закуска, децата на градина или училище, работа, после пак децата, вечеря, семейството и довършване на задълженията в къщи.

И така всеки ден. Дори и само като ги изброявам ми става скучно и отегчително.

Но как можем да променим това?

Задълженията е необходимо да се свършат. Така е. Всеки човек има отговорности, които трябва да изпълни и това е нормално, но как можем да включим тук и щастието, и радостта. Чувства, които в забързаното ежедневие все по-рядко изпитваме. Тук идва веселата и забавната част.

Най-важното е да променим своето отношение към всичко, което ни заобикаля,
включително и нашите ангажименти.

За да разберете какво имам предвид, ще Ви споделя една от любимите ми притчи.

1000 топчета

В една неделна сутрин млад мъж стоял на пейка в парка и въпреки тишината и спокойствието на тихото утро, изглеждал умислен и напрегнат. Потънал в мислите си, той не усетил как до него седнал възрастен човек. Новодошлият му се усмихнал благо и се опитал да завърже разговор.

– Хубаво е човек да не бърза за никъде и да се наслаждава на деня, нали? – казал той. – Сигурно ежедневието ви през седмицата е много натоварено.

– Така е, прав сте, господине. Но няма друг начин. Трябва да изкарвам пари, за да се грижа за семейството си. В днешно време има толкова неща, които ни притискат. Трябва да изплащам ипотеката на жилището, да осигуря на дъщеря си всичко необходимо, да учи в добро училище, да бъде добре облечена…

– Ако не възразявате, мога ли да ви попитам по колко часа дневно сте на работа?

– Ами… около десет, но понякога се налага да работя и по четиринайсет часа.

– Да, разбирам… – замислено казал възрастният човек. – Сигурно изкарвате добри пари за този труд. Но не ви ли притеснява фактът, че ви остава толкова малко време, за да общувате със семейството и детето си?

– Притеснява ме, естествено – навел очи младият мъж и нервно започнал да мачка в ръцете си празната чашка от кафе. – Но не виждам какво бих могъл да направя. Животът е такъв.

– Знаете ли, някога аз също живеех по този начин. Препусках по цял ден, прибирах се вкъщи късно вечер, когато вече всички спяха.

И един ден просто осъзнах, че децата ми са пораснали…

… а аз почти не ги познавам, че не съм присъствал на най-важните за тях събития и съм споделял живота със семейството си единствено в свободния ми неделен ден… Разбрах, че просто животът ми е изтекъл като пясък между пръстите, а аз съм го продал за пари. Признах пред себе си, че съм искал още, и още…че съм се борил за материални неща, които вече ми се струваха маловажни.

А в същото време бях пропуснал първото представление на дъщеря си и първото спортно състезание на сина си. Тогава бях на 55 години. И един ден седнах и направих следните прости изчисления: Средната продължителност на човешкия живот е около 75 години.

Ако умножим 75 по 52, колкото са седмиците в една година, се получава, че човек има 3900 седмици в живота си и съответно също толкова неделни дни. Тоест за мен около 2900 от всички тези недели вече бяха безвъзвратно отлетели. Оставаха ми 1000.

Същия ден аз отидох в един магазин за детски играчки и купих 1000 стъклени топчета, които сложих в голям прозрачен съд. И всяка следваща неделя от живота ми, която отминаваше, аз изхвърлях по едно топче от купчината.

По този начин се опитвах да „наблюдавам“ как се скъсява оставащото ми време и как отлита животът… защото виждах с очите си как намаляват тези стъклени топчета.
– Интересна теория – замислено казал младият мъж.

Това ме накара да преосмисля приоритетите в живота си– продължил своята изповед възрастният човек. – Започнах да обръщам повече внимание на близките си, да бъда с тях всяка свободна минута и да се наслаждавам на миговете, прекарани с тях, на малките неща, които ни правят щастливи. А те не са вещите, които трупаме, повярвайте ми. И накрая ще ви споделя още нещо. В днешния неделен ден изхвърлих и последното от моите стъклени топчета.

Оттук нататък за мен всеки нов ден е подарък.

И ще бъда благодарен да го имам и да го изживея с близките си хора. За мен животът е прекрасен. Сега си давам сметка с колко ограничено време разполагаме на тази земя и колко внимателно трябва да се разпореждаме с всеки безценен миг от него. Е, аз май много се разприказвах… Извинете ме, ако ви се натрапих и наруших уединението ви. А сега ще вървя.

Младият мъж изпратил с поглед своя събеседник и за известно време останал притихнал на празната пейка. После рязко станал, извадил телефона и набрал номера на съпругата си.

– Скъпа, събуди детето и се пригответе! Днес отиваме на пикник! – бодро казал мъжът в слушалката. – Само трябва да се отбия до едно място и след малко идвам да ви взема.
И тръгнал с енергична стъпка към най-близкия магазин за детски играчки…

Животът е прекрасен.

Не е нужно да си купувате 1000 топчета, за да цените всеки миг от своя живот. Използвайте своята креативност и направете всеки ден от вашия живот интересен и забавен за живеене. Събуждайте се сутрин с желание и настроение и не позволявайте на проблемите и страховете Ви да помрачат прекрасния подарък, наречен нов ден.

Защо е важно за Вас да промените мислите и нагласите си може да прочетете повече тук. Спрете за момент вдишайте и издишайте дълбоко и бавно няколко пъти. Сложете розовите си очила и продължете ежедневието си по различен начин. Това е напълно възможно, единствено се изисква вашето сериозно желание да вземете живота си в свои ръце и да се забавлявате.

Ако имате нужда от помощ и съдействие за изчистване на Ваши страхове, блокажи, притеснения и тревоги, които засенчват хубавият Ви ден, ще се радвам да се свържете с мен, за да направим животът Ви прекрасен. Защото той наистина е. Просто е необходимо да отстраним създадените пречки в ума ни, който ни стопират и ограничават.

Усмихвайте се, радвайте се и живейте. Животът е прекрасен.

Методът Тета лечение е най-мощният енергийно трансформиращ метод на всички нива на същестуване и на Подсъзнателно ниво.

Последвайте ни в фейсбук страницата, Тета лечение с Елена Калинова!

Translate »