Как ни помагат „лепенките“ за проблемите ни?

Привет!

Казвам се Елена Калинова и споделям тук някои лични осъзнавния.

Днешната тема е относно „лепенките“ на проблемите, които проблеми често или постоянно ни тормозят и ние имаме нужда от постоянно балансиране.

За щастие има много начини човек да се разсее, да си достави всякакви удоволствия, да избяга от ежедневието си и т.н. Доста често тези идеи се изполват, за да балансираме стреса и проблемите, които имаме.

Може да прибягваме и до по-лесни и дребни неща като хранене със сладко, цигари, кафе, които ни доставят малко „почивка“ от главоболията, както и някакво удоволствие.

Въпросът е, че нищо от тези НЕ решава нашите проблеми. За сметка на това пък, може да ни докара и допълнителни.

Това, което ни тормози и предизвиква в нас негативни емоции като гняв, вина, страх, стрес, съжаление и други е нещото, с което е необходимо да се справим.

Да изкореним истинската причина, която пречи на щастливият ни живот, както и на здравето ни.

Знаете ли, че дори спортът и правилното хранене не могат да ни помогнат в постигането на траен резултат, ако в нас постоянно бушуват ниски емоции и ни саботират?

Аз лично преди ползвах активен спорт, чрез който без съмнение постигнах чудесен резултат за здравето си. Проблемът е, че като спрях всичко се върна по старо му. Да, знам ще кажете, че съм си върнала старите навици и т.н. И това е вярно и причината е, че не бях си решила проблемите, от които всъщност бягах в спорта. Използвах спортуването като инструмент за справяне с негативните емоции, да не се трупат в клетките ми. И това се получаваше. Само, че причината си стоеше.

Сега осъзнавам, че покрай спорта е необходимо да поработя още върху себе си, за да мога да го използвам за възстановяване на здравето и благоденствието си с лекота и удоволствие. А не като бягство от проблемите и постоянната нужда от справяне със стреса.

По същият начин са и резултатите с храненето. Дори да приемаме най-полезната храна на света, нашите емоции са много по-силно въздействащи на клетъчно ниво! Ако ние сме се нахранили и заредили с желание за отмъщение, мъка, гняв, вина и други, няма да ни помогне каквато и да е храна толкова, колкото очакваме.

Когато обаче изчиситм тези емоции от Душата и клетките си, всичко ще се случва по-съвсем различен начин. Дори и най-малкото, което правим ще има ефект, защото сме премахнали тежките причини за проблемите си.

И още нещо..

Замисляте ли се като започвате да правите нещо, каква е ИСТИНСКАТА причина?

Тя говори много за Подсъзнателните ни програми, които ни саботират.

Дори и да правим нещо хубаво, например да се грижим за себе си, да сме примерни и т.н., ако го правим, за да отмъстим на някой, който ни е наранаил/изоставил, за да докажем колко много е загубил, няма да постигнем най-добрият резултат! Вместо това нещо постоянно ще продължава да ни измъчва.

Ако се стараем да бъдем най-добрите родители на света – всеотдайни и т.н., за да покажем на нашите собствени родители какво не са ни дали и колко много ни е липсвало, това се усеща. Когато правим нещо със желание, през Любовта, ще постигнем възможно най-доброто. Когато правим нещо през напрежението, перфекционизма, желанието да се докажем пред другите, през егото, то тази вибрация срива всичко по пътя ни!

А Вие какво правите и какъв е Вашият ИСТИНСКИ мотив?

Получават ли Ви се нещата или някъде буксувате, срещате постоянни проблеми, повтарящи се сюжети и други?

В коя сфера на живота си имате затруднения?

Ако желаете да преработите Подсъзнателни си убеждения / страхове / блокажи, заповядайте на ТетаХийлинг сесия с мен!

Знаете ли, че предлагам и Тета лечение за деца и Тета лечение за БИЗНЕС?

Заповядайте на моята Фейснук страница и Затворена група!

Translate »