Увереност за мъже

Жива медитация за Увереност - само за мъже!!! Енергийна трансформация с Елена Калинова

Увереност – как да я постигнем? Всеки от нас в живота си е срещал харизматична личност (било то мъж или жена), които имат много качества и умения, но някакси все не успяват да се наложат в работата си, остават незабелязани в екипа или експлоатирани от приятели, семейство, колеги. Тези хора притежават нужните знания, отношение към другите, но все те са тези, които се съобразяват, отстъпват, те са пренебрегваните.

Техните интереси и желания са неглижирани или осмивани. Те са тези, които обичат да помагат на другите, а на самите тях някой рядко им помага. Често те са описвани от колегите си като добри като характер, но рядко имат желание да са в една компания с тях. Защо се получава така? Защо хората не ценят добрите хора и злоупотребяват с тях? Защо хора, които се държат толкова мило и добре с другите не могат да получат същото и като ответна реакция?

Защо животът е толкова несправедлив?

Всъщност не е. Животът е много честен и безпристрастен. Не ни е виновен той и не бива да го обвиняваме за нищо. Най-правилното е да погледнем навътре в себе си, за да разберем каква е причината, за да привличаме такова отношение към себе си. И да, сигурно сте го чували много пъти и вече ви е омръзнало да ви дават такива съвети. Напълно ви разбирам да се чувствате гневни или ядосани, а и зная защо.

Защото колкото и да се вглеждаме в себе си, ние не знаем какво точно да търсим. Какво не ни е наред? Защо ние да се вглеждаме, а не тези, които се държат зле с нас?! Разбирам Ви. И аз много пъти преди години си задавах този въпрос, но истината е, че това е много добра новина. Защото, ако има нещо в нас, което да е отговорно за тези събития, това означава, че като го променим и събитията вече ще са различни.

Поемането на отговорност за нас самите и за живота си ни дава голяма сила

Сила, която може да използваме, за да проектираме желания от нас живот. И да, зная….Звучи невероятно, невъзможно, но е истина. Единственото, е че това е процес и отнема време. Но тук с удоволствие мога да ви препоръчам методът Тета лечение, защото с него постигаме резултати много бързо, тъй като работим директно с мислите и убежденията ни на подсъзнателно ниво. Специалистът открива в подсъзнанието ни неща, които самите ние отдавна сме забравили.

На кой от вас като малък са му казвали неща против вашата увереност, като:

  • Ти за нищо не ставаш
  • Млъкни – ти си малък и не разбираш; кой ти позволи да говориш;
  • Аз съм по-голям от теб и аз ще кажа как да стане;
  • Аз зная повече от теб;
  • Ти изкарваш слаби оценки и няма да можеш да се реализираш в живота си;
  • Виж колко си слаб/дебел, никой няма да те харесва така;

Принуждавали са ви да се храните още след като сте се заситили (хайде още две хапки, нали си добро дете) или са ви казвали да се облечете като ви е било топло/обратното също е в сила и т.н.

Всички тези изказвания от страна на родителите ни и най-близките ни хора като малки влизат директно в подсъзнанието ни и от там започват да управляват живота ни. Всичко това подкопава крехката увереност на детето. Те са ни убедили още като деца, че не сме компетентни; не знаем; не разбираме; не можем да преценим сами; някой друг трябва да ни каже; не можем; няма да се справим и какво ли още не. Опитвайки се да ни предпазят родителите и близките ни нанасят големи щети в нашата крехка психика и от всеки един от нас зависи това да се промени.

Да вземем контрола в свои ръце и да излекуваме вътрешното си дете

В противен случай израснали с такива убеждения ние подсъзнателно (не осъзнаваме), че вярваме, че не сме достатъчно добри; че не правим нещата както трябва; че не разбираме; че не можем да се справим сами; че някой трябва да ни каже как да постъпваме и реагираме; че сме добри, а добрите хора не се сърдят. По този начин ние растем и не сме научени да ценим своите способности, умения, знания, своите интереси и желания. Те не са важни, нали „мама и тати така казаха“.

И вярвайки в тези неща ние привличаме събития и обстоятелства в живота си, които всекидневно ни го доказват. И ако не ми вярвате замислете се има ли в живота ви ситуации и обстоятелства, които периодично се повтарят. Хората, градовете, местоработата е различна, но вие пак се чувствате неоценен, пренебрегнат, използван на работното си място. Незабелязан от ръководителите и отново пропуснати при увеличението на заплатата. Имате колеги, които разбират много по-малко от вас, работят по-малко, но те получават повишение в длъжност/заплата, а вие не?

Защо си незабелязан и как това е свързано с твоята увереност?

В семейството си вие сте това дете, което се съобразява с родителите, помага, грижи се за тях, а тяхното внимание отива към брат ви или сестра ви (тези, които винаги са имали претенции, не са уважавали родителите ви така както вие, не им помагат).

В партньорските отношения вие се раздавате за половинката си, помагате й, винаги се съобразявате, винаги сте на разположение, а в отговор получавате критика; непрестанни още желания, които трябва да удовлетворите; скандали, а понякога и изневери.

Защо се случва това? Защо дори и хората да са различни, отношението към вас е същото и вие пак се чувствате по същия начин? Защо другите хора са успешни, щастливи, а на вас не ви се получава?

Това се дължи не на факта, че не заслужавате, а защото ви липсва увереност. Никой в живота не ви е научил да бъдете уверени в себе си, своите възможности и преценки. Или пък е станало някакво травматично събитие, след което сякаш тази ваша увереност се е изпарила в някой сфери на живота или във всички.

Ако е така, заповядайте заедно да променим това.

  • За да цените себе си, знанията и уменията си.
  • Вие да разполагате със свободното си време и да го управлявате.
  • За да придобиете умение да отказвате без да ви се сърдят.
  • За да отстоявате своята позиция.
  • За да се харесвате такъв, какъвто сте.

Последвайте ни на Фейсбук страницата Тета лечение с Елена Калинова

Translate »