Хашимото, проблеми с щитовидна жлеза, болки в гърлото, чести възпаления, фарингит, ларингит и други…

Гърлена чакра - Енергиен баланс за здраве, свобода и лекота - Работа на подсъзнателно ниво

Здравейте, приятели. Вие сте в страницата Тета лечение с мен – Елена Калинова.
Днешната тема – Хашимото, проблеми с щитовидна жлеза, болки в гърлото, чести възпаления, фарингити, ларингити и други проблеми в областта на гърлото. На какво се дължи това?

Много често тези състояния се свързват с хормонален дисбаланс и с постоянно хващане на вируси, настинки, заболявания:

  • ходим по доктори
  • пием лекарства, но проблемите продължават

Ето и една друга гледна точка свързана с причината за тези симптоми:

  • болки или диагнози – има нещо, което се заражда в енергийния свят
  • в подсъзнанието, в нашата емоционална и психологическа част и след това то се материализира на клетъчно ниво в здравословни проблеми

Пример за това са когато имаме страхове да се изкажем, да говорим, когато трябва да се предпазваме, да премълчаваме и други такива състояния, които са в разрез с нашата спонтанност, със споделяне на нашата истина, тогава започваме да трупаме блокажи в областта на гърлото. Гърлената чакра е място, където протича енергия. Ако блокираме тази енергия, съответно получаваме затруднения с общуването, комуникацията. И когато запазим своите страхове, блокажи, убеждения, подтиснати емоции, обещания и обети за мълчание, ние си създаваме и гореизброените здравословни проблеми.

Болките в гърлото са ужасни, защото там буквално се е заклещило нещо, което иска да излезе, но ние не му позволяваме. Как можем да освободим това?

Можем да си помогнем по различни начини. Като използваме светло синия цвят в нашето облекло ежедневно, това е цветът на гърлената чакра. Когато имаме неща, които искаме да изкажем , но не смеем можем да започнем да пишем писма и по този начин да се изразяваме, ако не успеем да го направим гласно. Можем да си тананикаме, за да започне да излиза звук от нашето гърло, можем да пеем – ако имаме такова желание. Така ежедневно можем да облекчаваме и балансираме своята гърлена чакра.

Какво правим обаче, ако има задълбочени блокажи от нашето детство, от минал живот, от ниво родова система?

Това са изключително силни подсъзнателни блокажи, които носим с цел безопасност. Те са ни служили с някаква цел преди, но сега блокират здравето, живота и развитието ни, защото тази област е свързана с нашата себеизява, показване и заявяване на себе си.

Когато веднъж сме преживели страх, травма и други емоции свързани с това ,

  • че е опасно да споделяме
  • че трябва да мълчим
  • че това да кажем своята истина ни прави уязвими и можем да бъдем наранени, нашето подсъзнание се опитва да ни предпази от повтарянето на това болезнено събитие

Подсъзнанието ни е изключително мощно и неговата същност е да ни пази в безопасност, именно за това то съхранява този опит, тъй като вече сме имали опасна ситуация и запечатва това в нашата памет, в нашите клетки, за да може следващия път да ни предпази от нещо подобно. Но това е служило преди във времето, в годините, а не сега. Сега вече ни вреди. Обаче нашето подсъзнание продължава да работи по същия начин, докато ние не започнем да осъзнаваме това и не се заемем и не поемем нашата отговорност да трансформираме тези емоции в дълбочина, в тяхната същност. Нужно ни е да се запознаем с тях, да ги освободим, да ги отработим. До тогава продължаваме по същия начин и най-вероятно тези проблеми ще се повтарят и ще продължат да се задълбочават.

Може да ми пишете с вашите въпроси, ще се радвам да отговоря и да ви поканя на маратона, който стартира от началото на февруари месец, изцяло онлайн.

Той е от поредицата за чакрите, сега преминаваме на 5 чакра. Там в дълбочина ще се захванем с тези изключително сериозни и травмиращи ни ситуации и емоции, които ние сме запечатали в своята памет, в клетките си, в енергийната си система и на всичкото отгоре предаваме това нататък. Влияем на нашата семейна система по този начин негативно. И така в този маратон ще е времето и мястото, където да се захванем активно с това, за да освободим тези емоции. За да получим реален резултат в нашия живот каквото и да правим е необходимо да извършим и енергийна работа освен всички предприемани физически действия.

Например ако става въпрос за здравословен проблем – да се обърнем към специалисти,

  • да е назначена терапия
  • да се погрижим за здравето си
  • за ежедневните си навици, за да можем да правим една профилактика на себе си и да избягваме тежки ситуации за напред – чести посещения по доктори

Сами да се погрижим със здравето, храненето, водата, движението. Освен тези дейности и навици на физическо ниво, ако имаме сериозен проблем (дори и да не е сериозен) или имаме мечта и цел, която искаме да постигнем е важно да я отработим и на енергийно ниво, защото първо в енергийната ни система се заражда всичко и след това се проявява във физическия свят. Ако нещо съществува около нас, то е защото първо се е зародило и съществува на енергийно ниво.

Дали това ще са проблеми със:

  • здраве
  • пари
  • отношения
  • кариера
  • имотни и всякакви други или пък обратното

Ще имаме успехи в тези сфери, всичко е в нашето подсъзнание, в нашите убеждения и емоциите, които зареждат и материализират това, което ни се случва и това, което привличаме като хора и ситуации.

Как да разберем наистина дали едно чувство може да се превърне в болест.

Първо това вече е научно доказано и второ когато се страхуваме примерно от някакво животно, или виждаме, че идва кола срещу нас и тогава се включват нашите защитни механизми, този страх, че можем да пострадаме, да загубим безопасността си включва нашите механизми, ускорява нашия пулс, изтласква повече кръв в нашите мускули и сърцето, за да можем бързо да реагираме, за да спасим себе си. Т.е. това, което изпитваме на емоционално ниво в този пример страх, директно задвижва хормони, които променят биохимията на нашето тяло. Учестява се пулса, сърцето бие по-ускорено, за да може да захрани нашите крайници с кръв, за да може да реагираме по-бързо, за да се спасим. По същия начин действат и всички останали емоции, дали ще са позитивни или негативи.

При позитивните :

  • радост
  • щастие
  • благодарност и др. ние се чувстваме, изглеждаме дори по-добре
  • по-красиви
  • по-щастливи
  • сияещи

А при негативните емоции отделяме и специални хормони, свързани със стрес и други.

Изобщо енергията тотално се променя, блокират се енергийните центрове. По този начин спираме да захранваме органите и системите си с енергия. Когато има блокирани канали на нашата енергия в тялото и тези органи и системи започват да страдат, интересното е, че конкретните органи и системи са свързани с точно определени емоции. Например сърцето и сърдечно-съдовата система е свързана с любов и страх, черния дроб и жлъчката са свързани с гняв.

В нашите маратони правим и енергиен баланс, който е основан на китайската медицина и енергийните потоци към нашите органи и системи.

Например здравословните проблеми в областта на репродуктивната система са свързани с вина и обида. Тях ги работихме в маратона за 2 чакра. В сайта ми има повече информация. Нищо не е случайно, и то си има конкретна причина, която вече можем да локализираме. Имаме тази информация, тези знания и умения – да се справим вътрешно със своите блокажи. Намерила съм много добър вариант – Тета лечението и другите методи, с които работя на подсъзнателно ниво – неврографика, енергиен баланс, енергийна матрица.

За да освободим тези емоции наистина коренна промяна се получава при всеки който е опитвал от практиките. Разбира се , че е важно да се грижим за здравето си на физическо ниво:

  • но самата храна
  • медикаментите, които вземаме, те не могат да променят нашите емоции
  • да ни освободят от травмите, от спомените и от страховете, защото работят в друга насока

А причината за тези физически проблеми идва точно от тези емоции. За това е важно и изключително ефективно, когато работим с причината. Подходящ пример за това е кранче, което не е затворено и водата тече. Ако ние просто попиваме тази вода, не можем да решим проблема, защото кранчето не е затворено и то продължава да тече, което е причината за наводняването. Именно за това е важно да се отнесем към причината на тези проблеми, на тези изключително блокиращи проблеми с нашето изразяване, с комуникацията.

Масово са разпространени проблеми с гърлото, щитовидната жлеза, хашимото.

Още повече, че в този сезон започват да зачестяват, така че мили хора време е да погледнете и от една друга гледна точка и да се опитате да излезете от този омагьосан кръг, в който се въртите с постоянни лекарства, болести и не излекувани проблеми.

Може би вече ви е дошло времето:

  • може би вече ви омръзна да се повтарят едни и същи ситуации
  • може би вече се изморихте да ходите постоянно по изследвания
  • да ви сменят лекарствата
  • да ви изписват повече лекарства
  • да давате все повече пари за лекарства и да не ставате по-добре

Така, че заповядайте да разгледаме в детайли какво се крие в тези здравословни проблеми на енергийно ниво, където да ги отработим и да се освободим, за да започнем да се чувстваме и изявяваме по-добре. Или просто да живеем един по-качествен живот, да се чувстваме за себе си пълноценни, удовлетворени, в хармония, баланс и така да предадем тези приятни емоции на семейството си, на средата около нас.

Благодаря ви за вниманието. Желая ви балансиране.

Очаквам ви в новия маратон за 5 чакра.

Енергиен баланс на Пета чакра – Маратон на Запис

Маратона се състои от едномесечни срещи, за да стартираме процеси и да излезете от него подобрили себе си след като изпълнявате практиките и ежедневните домашни. Разбира се това може да стане с вашето действие, внимание и отговорност. Никой не може да го направи вместо вас.

Заповядайте за въпроси.

Свържете се с мен.

Последвай ме в фейсбук.

Translate »