Енергийно балансиране на Втора чакра – МАРАТОН НА ЗАПИС

Здравей, Добра Душа!

Заповядай на Маратон за Енергийна трансформация в група!

  • Работа с Подсъзнателни блокажи, убеждения, програми, емоции
  • Дълбоко трансформиращи практики и домашни за изпълнение
  • Активна програма на Енергийно ниво 🙂
  • Изцяло онлайн в удобно време и място
  • Записи на срещите и валидност 3 месеца
  • Продължителност на Маратона – 30 дни

За повече информация, свържете се с мен : Viber : 0889383744

Категория: Етикети: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Втора чакра и Съзидателната енергия

Втора чакра, наречена още Свадхиштхана се намира в долната част на корема, под пъпа. Когато е балансирана, тя е в Портокалово оранжев цвят.

Когато влезем във втората чакра, ние навлизаме във водното царство на емоциите и сексуалността. Докато преди сме работили за заземяването и стабилността в първата чакра, сега култивираме чувства и движение; докато преди сме се занимавали с оцеляването и структурата, сега се фокусираме върху сексуалността и удоволствието. Елементът земя се е сменил с елемента вода, твърдото се е сменило с течното. В тази трансмутация се натъкваме на промяна. Чрез плътността съзнанието открива смисъл; чрез промяната намира стимулация и разширение.

Функция: Желание, удоволствие, сексуалност, създаване на потомство, движение

Като обърнем внимание на начина, по който се движим, можем да открием погребани по-рано проблеми и чувства.

Когато е налице болка или празнота, нашите сетива се изключват. Когато това стане, ние ограничаваме информацията, постъпваща в съзнанието ни, и се откъсваме от света около нас. Сетивата са единствените средства за осъществяване на връзка, с които разполагаме.

Когато първичните здрави удоволствия са отречени, връх вземат вторични удоволствия като удоволствието от пиенето, дрогите, избягването на отговорност, сексуалното отреагиране или прекомерното ядене. Тъй като вторичните удоволствия не могат действително да задоволят жаждата ни за първични удоволствия, нашата липса на удовлетворение ни разпалва още повече, формирайки база за пристрастяване. Налице е ненаситен глад за приятни чувства, глад, който никога не може да бъде истински утолен. Здравото удоволствие носи удовлетворение; удоволствието при пристрастяването носи жажда за още удоволствие.

Протягането може да освободи погребан копнеж и тъга; удрянето на възглавница може да даде достъп на по-дълбоки нива на гняв. Начинът, по който държим тялото си, ни казва много за вида емоции, натрупани под нашата осъзнатост. Насърчаването на движението там, където тялото е вцепенено, подпомага освобождаването на емоциите и възстановява живостга и подвижността.

Желанието, свързано с функция на Втора чакра, е съчетание от усещане и чувство. Само поддържайки връзка със своите чувства, ние можем наистина да узнаем желанието на душата си; само познавайки своите най-дълбоки желания, волята ни ще има яснота. В противен случай непризнатите желания саботират волята, като се борят срещу нея. А това ни довежда до сянката.

Функция на Втора чакра – Сексуалност

Възпроизводството на поколението и сексът се разглеждат като класически функции на втора чакра. Желанието израства от необходимостта за разширяване; движението, чрез преследването на приятното усещане, води в крайна сметка до обединение. Подобно на водата, сексуалността е подвижна и гъвкава, нито се втурва, нито спира. Подобно на водата тя подхранва, следвайки пътя на най-слабото съпротивление, въпреки че притежава силата да си пробие път през преградите и да отнесе скалата. Ние сме родени от тази вода, в морето на утробата, където започва животът. Телата ни се състоят почти изцяло от вода и водите на живота текат в нас, свързват ни, докато се носим в своето пътешествие по течението на живота.Сексуалната сила, на която не се позволява да се прояви като сексуалност, ще открие изход навън по някакъв друг начин.

Демон на Втора чакра – Вина

Вината е демонът на втората чакра, защото намалява свободния поток на движението, в голяма степен отнемайки удоволствието от него. Ако се чувстваме виновни от това, което правим, ние не му се наслаждаваме напълно. Не можем напълно да усетим опита, тъй като една част от нас е вцепенена, ограничавайки или опитвайки се да контролира онова, което правим. Намирайки се в постоянна борба с теглото си, ще се чувстваме виновна, когато ядем. В резултат не получаваме удовлетворение от яденето и искаме да ядем отново. Натрапчивите дейности са често инстинкти на принципа на удоволствието, приведени към повторение, защото съпровождащата ги вина, която носят със себе си, осуетява задоволяването.

Вината изолира сянката в нейното тъмно и несъзнавано царство. Можем да кажем, че вината е пазачът на затвора, който държи сянката в клетка и не я допуска да достигне до светлината на съзнанието. В резултат затворената в клетка сянка става дори още по-настоятелна и пазачът на затвора трябва да затегне своя контрол.
Носи се тенденцията да поляризира ума и тялото.

Символ: Лотус с шест листенца

В поредицата Маратони за балансиране на чакрите, вече преминахме успешно през аспектите и отработването на Първа чакра 🙂

Добре дошъл на вторият ни Маратон!

Тъй като тук работим за енергийно балансиране, освобождаване на блокажите и подкрепяне на позитивните проявления на чакрите, виж за какво отговаря Втора чакра!

ПОДАРЪК ЗА ТЕБ:

ПЪРВАТА НИ СРЕЩА – МЕДИТАЦИЯ ЗА ОСВОБОЖДАВАНЕ ОТ ВИНАТА!

Физически неизправности

Нарушения във възпроизводителните органи, далака, пикочната система
Менструални проблеми,
Сексуална дисфункция: импотентност, преждевременна еякулация, фригидност, липса на оргазъм
Болка в долната част на гърба, проблеми с коленете, липса на гъвкавост,
Притъпени сетива, загуба на апетит към храната, секса, живота

Небалансирана Втора чакра

В емоционален план: Ревност, манипулиране, отчуждение, неувереност, безразборен секс, озлобеност, завист, егоизъм, сдържаност, комплекси, неудовлетвореност, разочарование от себе си и чувство за вина, емоционални и енергийни токсини в долната част на тялото.
Във физически план: Болести на половите органи, импотентност, безплодие, фригидност, доброкачествени или злокачествени фиброми, рак на матката или на мъжките полови органи, хиперсексуалност, камъни в бъбреците.
Причини за блокиране: Творчество само с комерсиална цел, прекалено планиране, грубо поведение, алкохол и наркотици, егоцентризъм, робско чувство, доминантно отношение към другите, склонност към черна магия.

Състояния: Егоизъм, арогантност, похотливост, прекомерна гордост или самохвалство, емоционална раздразнителност, постоянно търсене на власт.

Недостатъчност

Фригидност в тялото и нагласите,
Фригидност, страх от секса,
Слаби социални умения,
Отричане на удоволствието,
Прекомерни граници,
Страх от промяна,
Липса на желание, страст, вълнение

Прекомерност

Сексуално отреагиране, сексуална пристрастеност,
Пристрастеност към удоволствието,
Прекомерно силни емоции, ръководене от емоциите (хистерия, биполярни колебания на настроението, кризисни наркомани)
Слаби граници, инвазия към другите,
Манипулиране със съблазняване,
Емоционална зависимост,
Маниакална привързаност,

Травми и малтретирания

Сексуално малтретиране (скрито или открито),
Емоционално малтретиране,
Променливи ситуации,
Пренебрегване, студенина, отхвърляне,
Отричане на детските емоционални състояния, липса на отразяване,
Впримчване,
Манипулиране с емоциите,
Прекомерна употреба на детска кошарка или ограничаване на нормалното движение,
Религиозна или морална строгост (антиудоволствие),
Физическо малтретиране,
Унаследени резултати – родители, които не са решили собствените си проблеми със сексуалността; нелекувани случаи на кръвосмешение

Блокажът във втора чакра увеличава напрежението в другите чакри и те се пренапомпват и свръхактивират като изкривяват цялостното ни възприятие за живота. Започваме да смятаме, че живота е една безрадостна борба за оцеляване и единствено работа или отричаме сетивните удоволствия за сметка на духовните ценности и аскетични практики. При прекомерно активираната чакра имаме нужда да разтоварим и пренасочим енергията, а при блокирана имаме нужда да получим енергия.

Балансирани характеристики

Грациозно движение
Емоционална интелигентност
Способност да изпитваш удоволствие
Отхранване на себе си и другите
Способност за промяна
Здрави граници

Съзидателност, творчество, вдъхновение, възприемчивост, свобода, плодовитост, страст, удоволствие, чувственост, сексуално здраве, интимност, възпроизвеждане, емоционално равновесие и способност да даваш и получаваш от извора на живота, плавност, спокойствие.

Ето какво можеш да направиш още сега в твоя полза, за да балансираш Втора чакра

Стратегии на лечение за Втора чакра

Двигателна терапия
Освобождаване или сдържане на емоциите (според случая)
Работа с вътрешното дете
Работа върху границите
12-степенни програми за пристрастяванията
Назначаване на здрави удоволствия
Развитие на сетивната интелигентност

Контактна йога

Танцуване и въртене на кръста

Тантра – дихателните упражнения от тантра, както и различните игри и дейности с партньор уравновесяват сексуалната енергия (наричана още кундалини) и я насочват нагоре по гръбнака.

Храна. Основните храни за втора чакра са течностите и приемането на плодови сокове. Приемането на достатъчно количество вода на ден е ключово за хармоничното й функциониране. Например, една добра храна за сватхищхана е портокалов фреш и всички храни с оранжев цвят

Утвърждения

– Аз съм!

– Аз съм радост и щастие!

– Аз съм съвършенството, младостта и красотата на тялото ми!

– Аз съм здраве и чудотворна женственост!

– Аз съм пълната сексуалност!

– Аз съм свързан в радост с моето тяло!

– Аз съм възкресението и вечния живот!

– Аз съм съзидателното присъствие на Вселената!

  • Полага ми се удоволствие в моя живот
  • Попивам информация от чувствата си
  • Приемам и празнувам своята сексуалност
  • Моята сексуалност е свещена
  • Движа се лесно и без усилие
  • Животът носи удоволствие

Източник на информацията: Интернет

Заповядай на нашият Маратон!

Ела да се трансформираме заедно!

Започнваме на 15.08 от 14 ч.!

Срещи в ЗУУМ, ще има и ЗАПИСИ

Трансформиращи практики!

Виж отзивите от предишния маратон!

Вижте раличните вариянти за включване в Маратона!

Попитайте и как може да получите намаление!

Пишете ми на Viber

Заповядайте и на моята Фейсбук страница: Тета лечение с Елена Калинова

ВЗЕМЕТЕ СЕГА!

Енергийно балансиране на Втора чакра – МАРАТОН НА ЗАПИС

Категория: Етикети: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Translate »