Осъзнато позитивни или „не“ на негативизма

осъзнато позитивни или не на негативизма

Защо е толкова важно да бъдем осъзнато позитивни

Бъдете позитивни, бъдете позитивни. Навсякъде се говори за това. Но в смисъл да сте весели, да не показвате това, което чувствате, а винаги да се усмихвате независимо от вътрешното Ви състояние. Е, аз не съм съгласна с това и имам съвсем различно виждане по въпроса.

За да обясня по-добре няма как да не включа един от най-мощните Закони във Вселената, а именно Законът за Привличането описан много добре в едноименната книга на Естер и Джери Хикс. Този закон е в основата на всичко, което се случва на мен, на теб и всички хора около нас. Да познаваш този закон и да разбираш как действа е необходимо условие, за да живееш осъзнато и да проявяваш в живота си желани от теб събития.

Законът за Привличането гласи “Сходните неща се привличат“

Известната поговорка „ с какъвто се събереш, такъв ставаш“ всъщност потвърждава този закон. Виждаме неговите проявления всеки ден. Например събуждаш се сутрин в лошо настроение и след това през целия ден нещата вървят все по-зле, докато накрая си мислиш, че е било по-добре да не ставаш цял ден от леглото.

Виждаме проявленията му и в обществото – прави впечатление, че този, който най-много говори за болести е болен; този, който говори за успех, успява.

Например колежката идва на изпита в изключително приповдигнато и позитивно настроение. Казва, че е учила само 5 въпроса и ако дадат някой от другите, тя ще бъде скъсана. И познайте какво? Преподавателите дават два от въпросите, които тя е учила. Дали според вас това е случайност или просто късмет? Е, аз не мисля така. Действията на Законът за Привличането са навсякъде около нас и когато започнем да го разбираме, последствията са очевидни. Колкото по радостни и позитивни се чувстваме, толкова повече аналогични събития привличаме. Когато настроим радиото си на определена честота, ние се свързваме с канала, който излъчва на тази честота и имаме достъп до тази информация или музика. Ако увеличим или намалим честотата се свързваме с друг канал на съответната честота с друг вид информация или музика. Същото се случва и с нас.

Законът за Привличането откликва на мислите и чувствата ти във всеки един момент

За това не е преувеличено да се каже, че ти създаваш собствената си действителност. Всичко, което преживяваш е дошло при теб, защото Законът за Привличането откликва на мислите, които излъчваш. Независимо дали си спомняш нещо от миналото, наблюдаваш нещо от настоящето или си представяш нещо за бъдещето, мисълта, върху която си съсредоточен сега, активира в теб определена вибрация и Законът за Привличането й откликва. Ето защо е много важно да мислим и чувстваме позитивно, за да си привлечем хубави събития.

Когато хората преживяват нещо нежелано, те често изразяват абсолютната си убеденост, че не са го създали сами

Те казват, че не биха си предизвикали това нежелано нещо. И това е така, те не биха си го предизвикали нарочно, но го правят несъзнателно. Просто това е закон. Когато се съсредоточим върху нежелано нещо или нещо, което му съответства по вибрация, ние творим нашия живот неосъзнато. Ние си привличаме нежеланите неща в живота чрез вниманието, което им отделяме.

За да разбереш по-добре Законът за Привличането гледай на себе си като на магнит, който привлича към себе си същността на това, за което мислиш и чувстваш

Ако се чувстваш дебел, не можеш да привлечеш добра фигура. Ако се чувстваш беден, не можеш да привлечеш богатство и т.н., тъй като това противоречи на закона.

Колкото повече мислиш за нещо и колкото по-силни чувства изпитваш, толкова по-силно привличаш обекта на мислите си в своя живот. Ето за това е изключително вредно дълго време да оставаме с тъжни чувства или мисли. Тук ще си позволя да ви цитирам Робин Шарма и правилото на Дженифър Анистън, както го е нарекъл той.

Придържайте се в живота към нещо, което наричам правилото на Дженифър Анистън

„В едно интервю тя споделя, че когато преживее неприятно събитие, си позволява да играе ролята на жертва само един ден. След този ден на безсилие и самосъжаление тя се събужда и взима живота си в ръце. Поема лична отговорност за своята роля в проблема – дори тя да е само един процент. Няма значение кой сте и откъде сте. Способността да побеждаваш започва от теб. Винаги.

Да обвиняваш другите, означава да извиняваш себе си. Да си казваш, че си само един-единствен човек и не можеш да направиш нищо, означава да се откажеш от собствената си власт.“

Не забравяйте, че ние творим нашата съдба във всеки един момент, независимо дали осъзнаваме това или не. Ние вибрираме, излъчваме и съответно привличаме. Какво точно…зависи изцяло от нас. Съветвам ви да бъдете позитивни, за да създадете събития отговарящи на вашите чувства.

И както говорим за нежелани резултати, така можем съзнателно да привличаме и положителни или желани такива. Има много хора, с които съм говорила и казват, че Законът за Привличането работи при тях, но не за всичко. Има неща, който те желаят, но колкото и да мислят и чувстват исканото, то не се реализира в животът им.

Законът за Привличането работи винаги и за всичко

Но има още два закона, с които е взаимно свързан и от които зависи да допуснем да се случи желаното от нас. Законът за Съзнателното Сътворяване, който гласи: „Онова, за което мисля, в което вярвам, и онова, което очаквам се реализира“. Много важен момент тук е, че не само трябва да мислим за нещо, но и да вярваме, че е възможно да го сътворим. Ако искаме, но имаме подсъзнателни блокажи, както много често се случва, колкото и да мислим за желаното, подсъзнанието ни не позволява да го привлечем.

И третия закон е Законът за Допускането. Ако в подсъзнанието ни стои убеждението, че ние не заслужаваме да получим желаното, то няма да се материализира в живота ни. Именно заради нашите вярвания и убеждения често се казва, че Законът за Привличането работи частично. Колкото и силно желание да имаме и да практикуваме този закон, не убедим ли подсъзнанието си, че ние вярваме и заслужаваме желаното, то ще си остане само една мечта.

Ако искате по-бързо да сътворите вашата мечтана реалност и да освободите блокажите, разделящи Ви от вашата мечта, ще се радвам да се свържете с мен.

И както казва Мери Попинс „Всичко е възможно, дори и невъзможното“. Бъдете осъзнато позитивни.

Последвайте ни на фейсбук страницата Тета лечение с Елена Калинова.

Translate »